FORDONSMONTERAD KRAN ÖVER 18 T/M

JTECH utbildar i fordonsmonterad kran

FORDONSMONTERAD KRAN ÖVER 18 t/m UTBILDNING

Med denna utbildning får du kompetens att få köra fordonsmonterad kran över 18 tonmeter. Utbildningen är för dig som vill lära dig fordonsmonterad eller lastbilsmonterad kran.

Förkunskaper som krävs är att man behöver fyllt 18 år och inneha B- eller C-körkort. Efter avslutad och godkänd utbildning får man ett utbildningsbevis Det är ett bevis på att man har tillräckliga kunskaper och att man kan framföra kranen på fordonet på ett säkert sätt.

Under utbildningens gång går vi igenom exempelvis:

  • Daglig tillsyn
  • Utförande av säkerhetskontroller
  • Kranens uppbyggnad
  • Arbetssätt vid olika lyft
  • Användande av lyftdiagram
  • praktiska övningar
  • Hantering av lyftredskap
  • Hantering efter teckengivning

Förkunskapskrav
För att arbeta som förare på kranbil krävs det att du både har B- eller C-körkort och har fyllt 18 år.

Vi håller utbildningen på följande orter:
Stockholm, Gävle, Örnsköldsvik, Karlstad, Skellefteå, Östersund, Malmö, Borås, Piteå samt Kiruna & Gotland. Vi är rikstäckande och behöver du utbildning på din ort, kontakta oss gärna.

Kurslängd: 1-2 dagar beroende på förkunskaper
Efter avslutad och efter godkänd kurs, utfärdas utbildningsbevis för maskinslaget du har gått kurs för. Utbildningen kan ta allt från några timmar till 1-2 dagar beroende på dina förkunskaper.
Löpande utbildningar.

Pris
9 900 SEK (ex. moms).

Utbildning för alla
Vi utbildar företagare och privatpersoner.

Orter
Vi finns över hela Sverige.
Vi kommer ut till er och kan även utbilda på plats hos er.
Rikstäckande, Stockholm, Gävle, Örnsköldsvik, Karlstad, Skellefteå, Östersund, Malmö, Borås och Piteå.

Vad innebär vår fordonsmonterad kran utbildning

För att få arbeta med fordonsmonterad kran över 18 ton/m behöver man ha ett utbildningsbevis, som är ett bevis på att man har tillräckliga kunskaper . Vår utbildning ser till att du får de kunskaper som krävs för att arbeta med olika kranar på ett säkert sätt. Utbildningens längd varierar mellan 1-2 dagar, beroende på förkunskaper och tidigare erfarenheter.

Kranarna delas upp i två kategorier; kranar oavsett storlek (fordonsmonterad kran över 18 tonmeter) som tillhör den tyngre klassen och godskranar upp till 18 tonmeter (fordonsmonterad kran under 18 tonmeter) som tillhör den lättare klassen. Välj om du vill ta utbildningen för godskranar upp till 18 t/m, godskranar över 18 t/m eller om du vill erhålla utbildningsbevis för dem båda.

Utbildning fordonsmonterad kran över 18 tonmeter

Deltagarna får lära sig om säker användning, lyftteknik och regelverk för att kunna hantera kranar på ett professionellt och säkert vis. Genom att delta i våra utbildningar får deltagarna de kunskaper och färdigheter som behövs för att effektivt och säkert hantera fordonsmonterade kranar som tillhör den tyngre klassen.

Under denna utbildning får man lära sig om säker användning, arbetsmiljö, riskbedömning, uppställning, manövrering och konstruktion med mera. Vi går igenom regler kring hur man hanterar kranarna på ett professionellt, säkert och tryggt sätt, samt lyftteknik. Efter avslutad utbildning är målet att man skall ha de färdigheter och kunskaper som behövs, för att man med säkerhet ska kunna hantera olika kranar och gods i olika typer av miljöer.

Vi håller utbildningen över hela Sverige som t.ex. på följande orter:
Stockholm, Gävle, Örnsköldsvik, Karlstad, Skellefteå, Östersund, Malmö, Borås, Piteå samt Kiruna & Gotland. Vi är rikstäckande och behöver du utbildning på din ort kontakta oss.

Kontakta oss för mer information

Önskar du veta mer om våra utbildningar får man gärna höra av sig till oss, så berättar vi mer. Ni kan nå oss på telefon, mail eller via vårt kontakt formulär.

Vi kan registrera utbildningar på ID06 då vi är ID06 ackrediterade.

Vi har företagsförlagda maskinutbildningar och vi utbildar även privatpersoner.

Kommande kursstarter

Dag Månad, 2024
Öppen utbildning
Stockholm

Dag Månad, 2024
Öppen utbildning
Gävle

Dag Månad, 2024
Öppen utbildning
Örnsköldsvik

Dag Månad, 2024
Öppen utbildning
Karlstad

Dag Månad, 2024
Öppen utbildning
Skellefteå

Dag Månad, 2024
Öppen utbildning
Östersund

Dag Månad, 2024
Öppen utbildning
Malmö

Dag Månad, 2024
Öppen utbildning
Borås

Dag Månad, 2024
Öppen utbildning
Piteå