Hjullastare utbildning – godshantering anläggning

Hjullastare utbildning

Kurslängd: 1-2 dagar

Beroende på förkunskaper och erfarenhet.

Löpande utbildningar sker på alla orter i Sverige.

I Gävle sker utbildning varje vecka och helg, utom högtidshelger.

Pris

Från 5 900 SEK (ex. moms)

Orter

Vi erbjuder rikstäckande utbildningar och i städer som exempelvis Stockholm, Gävle, Örnsköldsvik, Karlstad, Skellefteå, Östersund, Malmö, Borås och Piteå. 

Men även i Finland om det önskas.

Ring 070-768 07 82 Fri offert Boka tid

Information – HJULLASTARE UTBILDNING

För att lasta, bära och lossa gods krävs en hjullastarutbildning. För att få arbeta som förare till hjullastare krävs det i de flesta fall traktorkort eller B-kort.

 

För att få utbildningsintyg eller yrkesbevis från Jtech krävs teoretiska kunskaper och praktiska färdigheter, även att man ska ha fyllt 18 år. Med fokus på kvalitet, säkerhet och professionell utbildning strävar vi efter att ge dig en omfattande utbildning som rustar dig för framgång.

 

Målgrupp

Dig som använder hjullastare i ditt arbete för att på ett tryggt och säkert sätt använda maskinen. Vi utbildar både privatpersoner och företag.

 

Vi har praktiska övningar i kursen:

  • Lyfta massor
  • Planera ut massor
  • Lasta / lossa
  • Lyfta gods

Vi håller utbildningen på följande orter:

Stockholm, Gävle, Örnsköldsvik, Karlstad, Skellefteå, Östersund, Malmö, Borås, Piteå samt Kiruna & Gotland.

 

Vi är rikstäckande och behöver du utbildning på din ort är man välkommen att kontakta oss.

 

Vi utför även utbildningar i Finland om det önskas. 

Vad ingår i vår hjullastare utbildning

För att börja arbeta som hjullastare behöver man först gå en hjullastarutbildning. Sedan tidigare behöver man även ha ett A truckkort (ej a + b kort) för att ha behörighet för att få gå utbildningen.

 

Kursen riktar sig till dig som vill lasta, bära och lossa med hjullastare, samt använda maskinen i sitt dagliga arbete. Som exempelvis köra fyllnadsmassor, lyfta gods, godshantering och planera massor, hjullastare anläggning.

 

Du får under utbildningen lära dig att köra maskinen på ett säkert och tryggt sätt, men även lära dig teori och risker med maskinen. För att få bli hjullastarförare behöver man bland annat lära sig om arbetsmiljö, säkerhet, riskbedömning, manövrering och mycket mer.

 

Vi utbildar över hela landet, vi kommer oftast till er stad eller ort och utbildar på plats hos er. För mer information är ni välkomna att kontakta oss.

 

 

Lasta, bära och lossa gods med hjullastare

I vår utbildning får man hos oss lära sig att lasta, bära och lossa, för säker godshantering. En viktig del av hjullastarutbildningen är att lära sig korrekt lastning, bärande och lossning av material med hjullastare.

 

Du kommer att lära dig de bästa metoderna och teknikerna för att säkert och effektivt hantera olika typer av gods, inklusive pallar, bulkmaterial och annan last. Med fokus på ergonomi och säkerhet kommer du att lära dig hur man optimerar arbetsflödet och minimerar risker för skador eller skador på material.

 

Vår hjullastarutbildning fokuserar på att lära dig de bästa kunskaper inom säkerhetsföreskrifterna för att hantera gods på ett säkert samt effektivt sätt. Du kommer att lära dig rätt användning av redskap, pallgafflar, utrustning, lastnings tekniker och korrekt säkring av lasten.

 

Vårt mål är att ge dig de färdigheter som krävs för att bära och lossa gods med precision och enligt säkerhetsföreskrifterna, för att få en trygg arbetsmiljö.

 

Vi erbjuder även en paketutbildning som innehåller utbildning av grävmaskin + hjullastare med godshantering & anläggning. Klicka här för att komma till den sidan. 

Hjullastare anläggning och godshantering

Vill man arbeta med godshantering behöver man ett C2 Truckkort sedan tidigare. Truckkort C2 är ett intyg för truck som ger dig möjlighet att framföra en hjullastare som är utrustad med pallgafflar, för arbete med godshantering i en truck-miljö. En hjullastare är ett mångsidigt fordon som kan användas till att både hantera grusmassor och lasta gods.

 

Vår hjullastarutbildning erbjuder en möjlighet att bygga dina färdigheter, öka din konkurrenskraft och erfarenhet, men även ge dig verktygen för en framgångsrik karriär inom industrin. Efter avslutad kurs erhåller man ett yrkesbevis från oss på Jtech.

 

Godshantering innebär att bära, lasta och lossa gods. Då används skopa, kranarm och pallgafflar, men också hydrauliska redskap som exempelvis snöslunga eller sopvals. För att bli anläggningsförare krävs en anläggningskurs. Här ingår bland annat att lära sig att läsa ritningar och utsättning.

 

Kontakta oss idag och börja din resa

Om du vill bygga en framgångsrik karriär som hjullastarförare, vänta inte längre. Kontakta oss idag för att få mer information om vår hjullastarutbildning och hur vi kan hjälpa dig att nå dina karriärmål som hjullastare.

 

Vi ser fram emot att vara en del av din framgångsresa inom industrin.